3 грудня 2020, 11:00, Україна

Аграріям розповіли про цінові коливання на ринку фуражного зерна

Про це пише Elevatorist.com з посиланням на прес-службу G.R. Agro.

Переробники тиждень тому вже мали намір підвищити ціни, хоча пропозиція фуражної пшениці була невеликою. Вартість зернової піднімалася не вище раніше встановленого діапазону — 7200-8100 грн/т, СРТ-підприємство.

За прогнозом аналітиків G.R. Agro, ціни можуть вирости на короткий період часу під впливом світових ринків.

Ціни на фуражний ячмінь в портах зросли в середньому на 50-150 грн/т, СРТ-порт. Переробні підприємства після короткострокового підвищення цін повідомляли про відносну стабілізацію.

Аналітики очікують, що така цінова тенденція на зернову збережеться.

Читати по темі: Зростання цін на фуражне зерно продовжиться — прогноз аналітиків.

У порівнянні з минулим тижнем, фуражна кукурудза опустилася в ціні. У той же час, експерти відзначають, що встановився підвищувальний тренд, враховуючи невизначеність щодо майбутнього врожаю в основних країнах-виробниках.

«Крім того, ситуація на українському ринку кукурудзи залишається невтішною: збиральна кампанія близька до завершення, при цьому валовий збір значно нижче торішнього показника, з огляду на зниження середньої врожайності в середньому до 5,26 т/га (в минулому році показник врожайності на аналогічну дату становив 7,7 т/га)», — відзначили в GR Agro.

До продажу пропонувалися, в основному, малотоннажні партії. На тлі цього переробники підвищували ціни для залучень партій великих обсягів. Так, фуражна кукурудза подорожчала до 6650-7600 грн/т, СРТ-підприємство

Зовнішні фактори будуть продовжувати впливати на ціни на українську зернову, вважають аналітики.