1 грудня 2020, 12:30, Насіння

На Аграрному Полігоні спеціалісти дослідили 88 гібридів соняшнику за різними показниками

Про це повідомляє SuperAgronom.com у матеріалі «Результати дослідів 88 гібридів соняшнику, систем захисту та живлення у сезоні 2020».

Незважаючи на екстремальні важкі умови, що склались цьогоріч, спеціалісти компанії ТОВ «Захід Агропром» отримали результати, що свідчать про можливість вирощування соняшнику у зоні Полісся та отримання високого врожаю, хоча років ще 8-10 років тому місцеві аграрії тільки про таке чули.

Стійкість гібридів соняшнику до хвороб: чому вона важлива та як визначається
Читати

Різницю у врожайності між гібридами спеціалісти пояснювали внаслідок вилягання, навіть із застосуванням регуляторів росту, оскільки рік був сприятливим для високорослого соняшнику, адже опадів було вдосталь якраз під час активного росту стебла. 

«Також меншу врожайність показали пізні гібриди, адже у нашій зоні сезон 2020 р. був досить холодним, таким чином недостатня кількість активних температур негативно вплинула на формування кошика і як наслідок зниження урожайності . Суттєво вплинули на показник врожайності ще й грибні захворювання», — підсумував Олег Фурманець».

У компанії додали, оскільки на ділянці де проводили випробування гібридів, у зв'язку з великим їх різномаїттям, досягти оптимальної технології вирощування неможливо. Тому для гібридів, які показали низький рівень урожаю, були необхідні інші технологічні підходи.