1 грудня 2020, 14:00, Україна

Найбільша в Україні мережа RTK станцій з’явилась на ринку під самостійним брендом FarmRTK

Відзначається, що FarmRTK виділилася з «Френдт» і стала окремою компанією як наслідок зростаючого попиту аграріїв на RTK-системи.

«Працюючи в компанії «Френдт», ми не могли приділяти розвитку цього напрямку більше уваги. Розвивали його в міру наявності вільного часу. Але з часом помітили, що все більше людей хоче впровадити ці технології. Для того, щоб надати людям більш якісний сервіс, ми вирішили вивести це в окрему компанію, найняти туди команду сервісників», — пояснив Віталій Шуберанський.

У FarmRTK налічується понад 130 станцій, які покривають всю територію України, і на сьогодні це найбільша українська мережа RTK станцій.

Крім RTK сигналу компанія FarmRTK пропонує аграріям RTK-станцію (як товар) і RTK-модем. Віталій Шуберанський зазначив, що RTK-модем нівелює існуючі в Україні проблеми з покриттям мобільних операторів, так як працює з декількома операторами.

Читати по темі: Сигнал завжди, down-time низький, станції RTK за адекватні кошти — Віталій Шуберанський про FarmRTK.

«В цілому наш модем вибирає саме працюючого оператора, і ми вже передаємо корекцію безперебійно. Дуже рідко буває так, що немає взагалі мережі», — підкреслив Віталій Шуберанський.

За його словами, в цьому році нових RTK-модемів власної розробки було продано близько 100 штук. Однак, в компанії не очікували, що вся продукція буде так швидко продана. А все тому, як вважає Віталій Шуберанський, що за допомогою модему на 2 gsm-модуля компанії вдалося домогтися сигналу там, де у інших його немає.

Він уточнив, що термін окупності RTK-системи для господарств із земельним банком понад 500 га становить 1 рік.

«Якщо ми візьмемо європейських фермерів, то вони (в порівнянні з Україною) мають відносно невеликі площі земель. Відповідно, питання ефективного управління земельним банком стає для них єдиним виходом на шляху до збільшення прибутку. Тому люди, які говорять, що у них недостатньо землі для впровадження інновацій, однозначно неправі. Навпаки, потрібно працювати в цьому напрямку», — заявив Віталій Шуберанський.

Про вартість RTK-системи, сервісне обслуговування і нюанси роботи можна дізнатися з інтерв’ю Віталія Шуберанського.