30 листопада 2020, 11:00, Україна

Погода в Україні погіршиться: на початок зими очікуються сильні опади та вітер

30 листопада в Сумській, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Миколаївській та Одеській областях пройдуть значні опади у вигляді дощу та снігу. Згодом протягом тижня передбачаються несуттєві опади у вигляді суміші снігу з дощем по всій території України, лише на Заході майже без опадів. Посилиться швидкість вітру, він матиме поривчастий характер. Вітер переважатиме східного, південно-східного напрямку 2-10 м/с. У зв’язку з поривчастим вітром, коливанням температури та випаданням опадів очікується погіршення погодних умов, ожеледиця, налипання мокрого снігу.

В північних та центральних областях нічна температура коливатиметься від -7 до +3 °С, денна досягне відмітки -3…+8 °С, на Сході вночі -9…+1 °С, вдень температура знаходитиметься в межах -4…+6 С°. В західних областях нічна температура буде становити -7…+5 °С, денна досягне позначки -2…+10 °С, на Півдні вночі -5…+7 °С, вдень повітря прогріється до -1…+10 °С.

Мінімальна температура ґрунту в західних та південних областях опуститься до відмітки -4 °С, в північних та центральних областях знаходитиметься в межах -7…+5 °С. Мінімально температура ґрунту опуститься на Сході до -9…+3 С°.

Читати по темі: Аграріям нагадали про необхідність захисту озимих культур від кореневих гнилей.