18 травня 2017, 11:09, Посівна

На Кіровоградщині озима пшениця сильно пошкоджена заморозками

Про ушкодження посівів пшениці у Вільшанському районі повідомив у Facebook Олександр Слободянюк, агроном компанії «БТУ-Центр».

За його словами, він спостерігав сильне ураження пшениці у Вільшанському районі, але подібна ситуація існує і в Добровеличківському. Цю інформацію в коментарях підтверджують і інші агрономи з регіону — за їх даними, підмерзання озимої пшениці спостерігається по всій території області.

«В нас схожа ситуація, і постраждаши сорти іноземні, особливо це помітно в полі де разом посіяна наша і іноземна селекція», — говорить агроном Володимир Салієнко.

Причиною ураження може бути ослаблений стан посівів, зауважують фахівці, адже на розвиток озимої пшениці вплинула осіння посуха та аномальні весняні умови.

«Що помітив коли їхав сьогодні по Кіровоградщині — така ситуація там де слабкі пшениці. Де вона активно вегетувала, ситуація набагато краща — постраждали лише слабкі рослини в ділянках загущення і низинах», — говорить Олександр Слободянюк.

Агроном радить в таких випадках проводити потужний фунгіцидний захист, адже на пошкоджених рослинах неминуче розвинуться різноманітні хвороби. Також не зайвим буде, на його думку, позакореневе підживлення мікроелементами.