18 травня 2017, 10:10, ЗЗР

У чотирьох областях працюватиме робоча група з покращення фітосанітарного стану

Про початок роботи групи з питань покращення фітосанітарного стану в Україні заявив директор Департаменту фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва та розсадництва Андрій Челомбітко, повідомляє прес-центр Держпродспоживслужби.

Він нагадав, що робоча група поділена на дві підгрупи, одна з яких відповідатиме за законодавство, інша — за практичні заходи в визначених регіонах.

Як зазначив Андрій Челомбітко, дії другої підгрупи будуть зосереджені на локалізації та ліквідації таких шкідливих організмів як: сажкові хвороби (Tilletia tritici; Tilletia controversa;T. Laevis), фузаріоз пшениці  (Fusarium.), амброзія полинолиста (Ambrosia artemisiifolia), клоп шкідлива черепашка (Eurygaster integriceps Put.)

«Перед начальниками головних управлінь Держпродспоживслужби Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях стоїть завдання забезпечити роботу на місцях та всіляко сприяти робочій групі. Також є необхідність визначити від головних управлінь Служби у вказаних регіонах відповідальних осіб за роботу цієї групи», — наголосив Андрій Челомбітко.