24 листопада 2020, 12:30, Насіння

На Черкащині випробували різні гібриди соняшнику: опубліковано результати

Про це SuperAgronom.com повідомили фахівці LNZ Group.

«Випробування гібридів проводиться для того, щоб і ми самі розуміли ці гібриди, і могли запропонувати усім аграріям найкращі варіанти, що підходять для конкретних умов, регіону та господарства зокрема», — розповіли в LNZ Group.

Щоб забезпечити чистоту експерименту, вся технологія, починаючи від дати посіву і завершуючи збиранням, була однаковою. Сівбу провели 16 квітня, одразу після цього здійснили ґрунтовий гербіцидний захист. У фазі 3-4 листки було проведено підкореневе живлення (за допомогою Стример ВМА) та фунгіцидний захист.

«Погодні умови цього року склалися дуже специфічні — тепла зима з недостатньою кількістю опадів, пізня холодна весна, посушливе літо. Все це мало вплив на продуктивність культури. Ми побачили дуже різку реакцію всіх гібридів соняшнику, яка позначилась на врожайності. Найбільший вплив мала занадто велика кількість опадів на початку літа та повна їх відсутність протягом решти періоду», — підкреслили в компанії.

Розпочали збирання після першої декади вересня, оскільки в цей період дозріли як ранні, так і пізні гібриди. Заміри вологості показали від 6% до 12%. На ранніх гібридах 90% кошиків уже побуріли. На пізніх близько 60% бурі, інші 40% жовті.

Згідно з отриманими даними, урожайність різних гібридів соняшнику, що є в портфелі LNZ Group та приймали участь у тестуванні наступна:

Ці гібриди ви маєте змогу ексклюзивно придбати у представників ЛНЗ Груп.

Згідно з даними проекту «Урожай онлайн 2020», середня врожайність за результатами збиральної компанії соняшнику в Україні сягла 2,05 т/га. При цьому, в Черкаській області аграрії зібрали 536,3 тис. тонн соняшнику при середній урожайності 2,37 т/га, що майже на 30% менше минулорічного показнику (3,3 т/га) через несприятливі погодні умови.

Читати по темі: Визначено фактори впливу на урожайність кукурудзи, соняшнику та пшениці на LNZ Hub 3.0.