17 листопада 2020, 17:00, ЗЗР

На Полтавщині аграрій знищує бавовняних совок за рахунок трихограм

«Хочете відкрию нашу маленьку таємницю? Те, від чого переповнює дух і гордість, гордість від чергової перемоги! Нам вдалося зібрати з природи трихограму, яка добре шукає і паразитує в полі яйця бавовникової совки! Ефективність трихограми починається з правильно підібраного виду і раси», — зазначає Олександр Васильєв.

Він зізнається, що задля успіху знадобилось кілька років пошуку, пережити невдачі і розчарування, що складно навіть порахувати обсяг витраченого часу, сил і коштів.

«Але у нас це вийшло! За допомогою деяких маніпуляцій ми отримали кілька рослин кукурудзи з відкладеними на них яйцями бавовникової совки. Трихограму розкидали на деякому віддаленні від рослин. Через певний час вона з’являлася на рослині, швидко знаходила яйця бавовникової совки і починала їх паразитувати», — розповів Олександр.

За його словами, через два дні піддослідні рослини зрізали і віднесли до лабораторії для подальших підрахунків відсотка паразитування.

«Співучасники цієї перемоги: Олексій Гумовський (організація польового досвіду), Віктор Фурсов (видове визначення), Наталія Васильєва (розведення трихограми) і я, Олександр Васильєв (вилов природної трихограми та участь в польовому досліді).

Читати по темі: Трихограма: біологічний захист рослин чи бізнес на межі афери?