16 листопада 2020, 15:30, Насіння

Українське насіння показало себе краще зарубіжних аналогів — НААН

Про це йдеться у матеріалі на naas.gov.ua.

«Сорти та гібриди пізніх культур селекції наукових установ НААН порівняно із сортами іноземної селекції мають більшу посухо- та жаростійкість. За надзвичайно жорстких погодних умов поточного року гібриди кукурудзи, соняшнику, сої та інших культур селекції НААН витримали надмірну спеку і дали врожай. Стабільні результати врожайності продемонстрували кормові і ранні зернові культури селекції НААН», — розповідає Ярослав Гадзало.

Президент НААН наголосив, що майбутнє українського аграрного сектора саме за новими перспективними сортами і гібридами, які в жорстких кліматичних умовах демонструють хороші результати.

«У виробництво вже йдуть гібриди, які два роки тому ще випробовувалися на дослідних ділянках установ НААН і мали потенційну врожайність 16-17 тонн сухого зерна, — зауважив фахівець. — Це, до речі, і питання продовольчої безпеки держави, і нарощення експорту українських культур».

Ярослав Гадзало також підкреслив, що наразі на рівні Кабінету Міністрів вирішується питання щодо поновлення зрошення на Півдні України.

«Потрібно дати можливість сільгоспвиробникам отримувати воду і нарощувати виробництво сільгоспкультур», — резюмував голова НААН.

Читати по темі: Соняшник 2020. Які гібриди показали себе найкраще у складному сезоні?