16 листопада 2020, 09:30, Світ

Вчені із США створили стійкі до гербіцидів гібриди сорго

Про це пише agriculture.com.

Гібриди сорго igrowth, стійкі до імідазолінонового (IMI) гербіциду, — це нова технологія вирощування зернового сорго, яку компанія Alta Seeds буде готова запропонувати американським фермерам протягом вегетаційного періоду 2021 року.

В геном нового гібриду не вводились ДНК інших видів рослин, ця природна стійкість виявлена в результаті розширеного генетичного скринінгу елітної зародкової плазми сорго.

За словами керівника технічної служби UPL Лінн Юстесен, Alta співпрацює з UPL, глобальною компанією по захисту рослин, яка очікує, що її гербіцид IMIFLEX отримає схвалення EPA до кінця року.

«Нова система вирощування сорго — найзначніша інновація в сегменті зернового сорго з моменту гібридизації», — говорить Таннер Антоник, регіональний менеджер з продажу Alta Seeds в центральному регіоні.

Для трав’янистих бур’янів, таких як сорго алепське, застосування IMIFLEX є єдиним засобом боротьби, тому створення толерантної до гербіциду культури — серйозний прогрес.

Міскантус, буряк та сорго як біоенергетичні культури
Читати

Проте, фермерам необхідно використовувати системний підхід при вирощуванні рослин, говорить Сара Ланкастер, фахівець з бур’янів з Університету штату Канзас. Використання IMIFLEX з іншими продуктами в баковій суміші гарантує кращий контроль над бур’янами.

«У Alta Seeds вже є п’ять гібридів сорго, готових до запуску в 2021 році, — говорить Зак Едер, менеджер з розвитку технологій Alta Seeds в США. — Вони включають суміш середньоранніх і середньостиглих гібридів, придатних для всієї країни».

Крім того, у Alta Seeds є близько 20 зернових і кормових гібридів, які перебувають на стадії досліджень і розробок, та є наступним поколінням насіння сорго igrowth.