16 листопада 2020, 14:00, Технології

На онлайн полігоні Digital Field у 2021 році протестують ще більше агроінновацій

Про це зазначив Ярослав Бойко, СЕО компанії Agrilab — організатора проекту Digital Field.

Він нагадав, що це дослідницький проєкт, за допомогою якого виробники можуть обрати один зі шляхів оптимізації собівартості виробництва та збільшити врожайність культур за допомогою технологій точного землеробства. За усім, що відбувалося на полі, — від обробітку ґрунту до збирання врожаю, аграрії могли стежити в онлайн режимі через веб-камери. Також у вільному доступі були всі агрохімічні та погодно-кліматичні дані поля. 

«Погодні катаклізми, зростання цін на виробничі ресурси — це тренди, на зміну яких не варто сподіватися. Єдиний шлях до збільшення прибутковості агробізнесу — впровадження інновацій. Ми започаткували проект Digital Field, щоб аграрії змогли підібрати оптимальні для себе технології, оцінити їх ефективність та розібратися із процесом їх впровадження, а вже потім — впевнено імплементувати у себе. Зараз ми зібрали запити від аграріїв щодо тих технологій, які їх цікавлять, до яких вони приглядаються, але ще не наважуються впроваджувати у своїх господарствах. Наступного року ми збільшимо площі нашого агрономічного хабу і протестуємо та порівняємо економічну ефективність багатьох інновацій та рішень», — зазначив Ярослав Бойко. 

Готовність взяти участь й у наступному сезоні проєкту вже висловили його партнери. Зокрема, про це в коментарі зазначив Антон Костирко, директор з маркетингу у Східній Європі компанії AGCO

Digital Field. Початок. Точний висів кукурудзи
Читати

Цьогоріч сівбу культур на ділянках Digital Field проводили сівалкою Massey Ferguson 9108 VE з технологією висіву Precision Planting. Вона здатна автоматично регулювати притискне зусилля секцій сівалки, тим самим витримуючи глибину посіву, а також забезпечувати ідеальну сингуляцію.

«Ми не боїмося показувати свою техніку в роботі. У рамках Digital Field-2021 ми хочемо розширити спектр техніки бренду в рамках цього проекту — трактори, комбайни, сівалки, навантажувачі, обприскувачі тощо. Щоб аграрії у новому форматі могли побачити нашу техніку в роботі. Digital Field 2021 я вбачаю ще масштабнішим. Зараз ми побачили, що можна допрацювати, зробити кращим», — зауважив Антон Костирко.

Довідка: Digital Field — перший в Україні онлайн демо-полігон аграрних інновацій. Це дослідницький проект, спрямований на пошук шляхів оптимізації виробництва та збільшення урожайності за допомогою технологій точного землеробства. Організатори проєкту — компанія AgriSpace за ініціативи AgriLab та LNZ Group, AGCO, Precision Planting, АМАКО, Agrimatco, BINFIELD, «Метео Фарм», AgroOnline і Drone.UA.
Алла Гусарова, SuperAgronom.com