12 листопада 2020, 18:00, Урожай

Вінниччина входить в ТОП найрезультативніших областей України в агросекторі

Про це пише прес-служба Вінницької ОДА.

Інформуючи про завершення в області виробничого сезону 2020 року в сільськогосподарському виробництві, Валентина Кирилюк підкреслила, що аграрний сектор області за січень-вересень 2020 року зберігає перше місце в сільському господарстві держави за обсягами виробництва валової продукції сільського господарства та друге місце за виробництвом валової продукції сільського господарства на 1 особу.

В галузі тваринництва область лідирує по виробництву (реалізації) м’яса. А також в області утримується найбільше серед регіонів України поголів’я ВРХ та птиці.

По обсягах виробництва молока Вінниччина займає другу позицію серед регіонів України.

«На Вінниччині завершується проведення комплексу осінньо-польових робіт в рослинництві. Сільгоспвиробникам залишилось завершити збирання кукурудзи на зерно та цукрових буряків, — повідомила Валентина Кирилюк. — Кукурудзу на зерно залишилось зібрати на 5% площ. Всього по групі зернових культур валовий збір складає понад 4,4 млн. тонн, середня урожайність — 5,09 т/га, що на 1,78 т/га менше до минулого року. Очікуване виробництво зерна прогнозуємо на рівні 4,6 млн. тонн».

Читати по темі: Регулятори росту: все про діючі речовини та чинники, що впливають на ефективність.

Агроформуваннями області завершено збирання соняшнику, якого зібрано близько 696,1 тис. тонн при урожайності 2,41 т/га, сої намолочено 173,5 тис. тонн при урожайності 1,68 т/га.

Цукрові буряки залишилось викопати на 45% площ. Всього цукрових коренів накопано 1,1 млн тонн при середній урожайності 41,57 т/га, що на рівні минулого року.

Актуальні та свіжі дані перебігу жнив основних сільгоспкультур дізнавайтесь з карти «Урожай Онлайн 2020». Проект створено в партнерстві з компанією «Суффле Агро Україна».