17 травня 2017, 10:07, Урожай

Заморозки не завадять харківським агрономам зібрати рекордний врожай

За інформацією голови ХОДА Юлії Світличної, аграрії регіону мають зібрати 4,5 млн т зернових та зернобобових. Такі дані керівник області навела в ході засідання Харківської ради регіонального розвитку 15 травня, повідомляє департамент АПР Харківської ОДА.

«Квітнева стихія не завдала посівам серйозної шкоди, і ми бачимо по деяких культурах навіть стимуляцію росту. Ми можемо розраховувати на валовий збір зернових та зернобобових не менший за 4,5 млн т, що перевищує показник минулого року», — відзначила голова облдержадміністрації.

За інформацією першого заступника голови ХОДА Марка Беккера, посів ярих зернових та зернобобових культур в регіоні практично завершено.

«Зараз ми переходимо до заходів, які пов’язані з доглядом за цими культурами. За валовим збором кукурудзи ми повинні вийти на 1,5 млн т. Щодо урожаю соняшнику, то минулого року ми отримали його на рівні 1,4 млн т. Я вважаю, що цього року ми повинні отримати гарний урожай і закріпити за Харківською областю позицію лідера в країні за збором цієї культури», — відзначив Марк Беккер.

У 2016 році валовий збір зернових та зернобобових культур у Харківській області склав 4,3 млн т. Цей урожай став другим за обсягом за всю історію регіону. Серед інших регіонів України Харківська область минулого року продемонструвала четвертий показник за валовим збором зерна.