5 листопада 2020, 08:00, Технології

У фермерському господарстві на Чернігівщині розповіли про вирощування силосної кукурудзи від UNIVERSEED

Заснував ФГ у 1992 році Олексій Бутенко, а сьогодні разом з трьома синами керують ним. За цей час структура посівних площ збільшилась з 25 до 3000 га. У ФГ «Бутенко» займаються рослинництвом та тваринництвом, мають власну ферму, де виробляють молоко ґатунку «екстра».

Співвласник та головний агроном фермерського господарства поділився технологією вирощування силосної кукурудзи.

«Там, де цьогоріч сіяли кукурудзу S3909 від UNIVERSEED, попередником була картопля. Також маємо ділянку з 4 тестовими гібридами від компанії LNZ Group, аби зрозуміти, який покаже себе найкраще в наших умовах та на ґрунтах. З осені проводили дискування та глибоке розпушення ґрунту», — стверджує пан Роман.

Цього сезону у господарстві використовувати традиційну схему застосування гербіцидів. Застосування ґрунтової схеми захисту кукурудзи базується на використанні ацетохлору, а страхової — нікосульфурону та додаткових діючих речовин, залежно від забур'яненості поля.

Вологість при збиранні гібриду силосної кукурудзи S3909 сягала 65%, а висота зрізу — 30 см. Кількість листків над качаном у господарстві мали 8-9.

Про зберігання силосу розповів тракторист Микола Йовенко. У господарстві «Бутенко» вже закладено три силосні ями на 2,5-3 тис. т і одна — на 5 тис. т., ще планують закласти одну яму та курган.

Читати по темі: Посушливий сезон не завадив отриманню якісного врожаю силосної кукурудзи UNIVERSEED — фахівець.