24 жовтня 2020, 11:00, Урожай

Озвучено прогноз на цьогорічний врожай зимових сортів яблук

«Це близько 400 тис. тонн, це приблизний об’єм, як минулого року. Якість яблук буде, як і минулого року, досить непогана, але все одно експортного яблука не вистачає», — повідомив Володимир Печко.

За його словами, краща якість яблук у цьому році у Чернівецькій та Закарпатській областях.Трохи гірша якість у Вінницькій, Тернопільській, Івано-Франківській областях. Експерт зазначив, що ціна яблук буде на рівні минулого року.

«Тобто від 10 до 14 грн в закупці з господарства. Наразі не дуже високі продажі яблук. Тому ринок «стоїть», й немає глобального попиту, й в майбутньому попит буде формувати ціну», — зауважив фахівець.

Він наголосив, що на сьогодні ажіотажу на яблуко немає.

«Минулого року яблука купували більше, на сьогоднішній момент реалізація яблука - від 10 до 14 грн. Спрогнозувати ціну в рамках карантинних норм дуже важко. Ніхто не міг передбачити, що в квітні всі активно почнуть купувати яблуко, й воно фактично закінчиться в наших сховищах. Минулого року яблуко почали імпортувати, й імпорт зріс у 10 разів в цьому році», — підсумував Володимир Печко.