22 жовтня 2020, 15:20, Україна

В Україні схвалено Концепцію розвитку овочівництва на період до 2025 року

Концепцію розроблено Мінекономіки за дорученням Президента України після робочої поїздки на Херсонщину. Про це інформує прес-служба Мінекономіки.

«Програма розвитку овочівництва до 2025 року, яка буде розроблена на основі схваленої Концепції, стане важливою ланкою на шляху створення організаційно-економічних умов для підвищення ефективності та конкурентоспроможності галузі овочівництва. Збільшення обсягів виробництва якісної продукції з доданою вартістю сприятиме розвитку підприємництва на селі та реалізації експортного потенціалу країни», — зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Реалізація Державної цільової програми розвитку овочівництва дозволить до 2025 року:

  • Підвищити ефективність та конкурентну спроможність овочівництва шляхом забезпечення в повному обсязі населення високоякісною, доступною за ціною продукцією.
  • Збільшити частку підприємств, що займаються виробництвом овочів, в тому числі сімейних фермерських господарств і сільськогосподарських кооперативів, а також створити відповідні спеціалізовані кластери.
  • Забезпечити ефективний розвиток вітчизняної аграрної науки.

Зазначається, що розробка Концепції відбувалася у тісній співпраці з профільними аграрними асоціаціями, науковцями та учасниками ринку на запит українських сільгоспвиробників.