20 жовтня 2020, 10:00, Україна

Фахівці розповіли про проблеми та перспективи вирощування пожнивної сої на поливі

Про це йдеться у матеріалі «Що таке соя і з чим її їдять? — історія насіннєвого господарства СіНа» на Latifundist.com.

Ця тенденція спостерігається протягом останнього десятиліття, так як сою також використовують як сировину для виробництва біопалива, а соєвий шрот є невід'ємною частиною раціонів тваринницьких підприємств. Всі ці фактори дають розуміння перспективності вирощування сої в майбутньому.

«Сьогодні всі розуміють, що рослинний білок набагато цікавіше і корисніше, ніж тваринний. До того ж він дешевший у виробництві. Ми бачимо перспективність цього напрямку. Але це, як кажуть американці, step by step», — зазначили у насіннєвому господарстві.

Ще однією перевагою при вирощуванні пожнивної сої є економія на використанні добрив для наступних культур, так як в землі залишається органічний азот. Однак не варто її використовувати в господарствах, які не мають зрошення, особливо в Південних і Центральних областях України.

До проблем вирощування сої можна віднести дорожнечу води для зрошення. В цьому році проблема нестачі вологи і посуха охопили всю країну. Але не кожне господарство готове заплатити величезні гроші за підключення і обслуговування дорогих систем зрошення. Другою, але важливою проблемою, є відсутність державного страхування посівів.

Читати по темі: Технології вирощування сої та кукурудзи за «американською системою» в A.G.R. Group.