19 жовтня 2020, 16:31, Урожай

За непростих умов сезону в Агрейн зуміли досягти рекордних показників врожайності соняшнику

Про це інформує прес-служба компанії «Агрейн».

«Через складні погодні умови, рекордів цього року не чекали, але досягти їх вдалося. Раніше, в Харківській області перевиконали плани по всіх культурах. А по соняшнику врожайність майже на 50% перевищила середню врожайність по Україні і становила 2,8 т/га», — зазначають в «Агрейн».

При цьому, у Чернігівській області середня врожайність становила 3,6 т/га. На окремих полях вдалося досягти врожайності 4,6 т/га, що, як зазначається, є рекордним показником за всю історію компанії.

«За останній рік, команда «Агрейн» провела на своїх полях понад 100 експериментів, за результатами яких, найбільш успішні почали використовувати вже в новому сезоні. Крім того, інвестиційна програма на осінь 2020 виконана на 100%, що дозволить компанії наростити обсяги виробництва в наступному році», — зазначили в прес-службі.

Наразі на полях «Агрейн» в активній фазі тривають роботи зі збирання врожаю кукурудзи, в цілому врожай культури зібрано з 40% площ.

Зазначається також, що через нестачу вологи, по озимій пшениці посіяно 93% від плану, по озимому ріпаку — 75%. Незасіяні площі навесні будуть засіватися соняшником. В кінцевому підсумку, структура посівів майже не зазнає змін, повідомили в «Агрейн».