16 жовтня 2020, 08:00, Добрива

На українському ринку добрив з'явився новий національний виробник

Про це пише Latifundist.com.

Розташований у Кривому Розі комплекс з виробництва азотно-сірчаних і комплексних добрив, створених на основі сульфату амонію, розпочав роботу в цьому році. У проект інвестували понад 11 млн доларів. Потужність підприємства оцінюється у 100 тис. тонн добрив на рік.

Зі слів генерального директора «УДМ» Олексія Афанасьєва, в цьому році компанія вже випустила 50 тис. тонн сульфату амонію.

На підприємстві встановлено обладнанням японсько-німецького холдингу HosokawaAlpine і застосовується технологія компактування. Для гранулювання використовується українська сировина.

«Завод дозволяє виробляти тверді полікомпонентні добрива, адаптовані до вимог певного регіону, ґрунту, культури і кліматичних умов. Сучасне аграрне виробництво в усьому світі змушене рахуватися з екологічними факторами в процесі формування технологічних карт. Мінімізація негативного впливу на навколишнє середовище — ознака добрив третього покоління. У той же час такі добрива мають підвищену ефективність і технологічність. З наступного року ми плануємо розширити асортимент і збільшити потужності для виробництва вітчизняних добрив третього покоління», — сказав Олексій Афанасьєв.

«Українські мінеральні добрива» продаватимуть свою продукцію, як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку. В Україні компанія реалізує добрива аграріям напряму і через дистриб'юторів.

Директор з маркетингу Сергій Рубан розповів, що «УДМ» співпрацює з аграрними компаніями різної величини. Для фінансування сільгоспвиробників у компанії діють спільні кредитні програми з п'ятьма банками. Зазначається також, що до кінця року «УДМ» співпрацюватиме уже з сімома фінансовими установами.