14 жовтня 2020, 18:00, Урожай

Враховуючи погодні умови аграріям радять поквапитись зі збиранням врожаю сорго

За даними аналізу агрометеорологічних умов та стану посівів сільськогосподарських культур, опублікованих на сайті НААН, посіви сорго зернового переважно у доброму стані і 85-90% зерен у волоті дозріло. Вологість зерна у волоті становить 18-23%.

«Подальше затягування із терміном збирання сорго недоцільне, оскільки волоть і стеблова маса досить інтенсивно накопичує і утримує вологу, особливо в туманну, або дощову погоду. Сорго, яке було скошене у валки на минулому тижні, на цей час має вологість зерна на рівні 14-18%. Тому, залежно від гібриду і терміну скошування та враховуючи можливість затяжних опадів, необхідно якомога швидше провести підбір і обмолот валків», — зазначають в НААН.

Водночас пізньостиглі сорти сої на даний час перебувають на стадії господарської стиглості, або достигання. Підвищена вологість, зниження температури повітря дещо затримують достигання.

Зазначається також, що рослини кукурудзи ранньостиглих гібридів проходять у своєму розвитку фази «повна фізіологічна стиглість зерна» та «відмирання рослин». Вологість зерна становить 14-15%.

Актуальні та свіжі дані перебігу жнив основних сільгоспкультур дізнавайтесь з карти «Урожай Онлайн 2020». Проект створено в партнерстві з компанією «Суффле Агро Україна»