13 жовтня 2020, 15:15, Світ

Замість повної заборони гліфосату Франція обмежила сфери його застосування у сільському господарстві

Про це пише farminguk.com.

9 жовтня Французьке Агентство з продовольства, навколишнього середовища, охорони здоров'я та безпеки праці (ANSES) затвердило нові правила, які стосуються гербіцидного захисту у рослинництві з використанням гліфосату.

Нагадаємо, у 2017 році уряд Франції взяв на себе зобов'язання поступово відмовитися від використання гліфосату до 2021 року.

Нове оновлення ANSES підтвердило, що гліфосат більше не буде використовуватися в міжряддях виноградників, у фруктових садах та на відкритих полях. При цьому препарат буде дозволено застосовувати під виноградними лозами і деревами, де механічна прополка непрактична або занадто дороговартісна.

Також використання гліфосату було схвалено на орних землях, які обробляються з використанням технології No-Till.

Максимальна дозволену кількість гліфосату в рік буде скорочено на 60% для садів і полів і на 80% для виноградників.

Агентство виявило, що жодна з наявних на сьогодні альтернатив гліфосату не може бути введена в агровиробництво. Такого висновку в ANSES дійшли за результатами оцінки нехімічних альтернатив гербіциду, проведеної регулюючим органом у 2018 році.

Дослідження мало на мені визначити сфер, в яких гліфосат може бути замінений нехімічними альтернативами. Втім, як зазначається, наразі відповідних альтернатив знайти не вдалось.