14 жовтня 2020, 10:30, Україна

В західних областях рівні опадів перевищили добовий та декадний максимуми

Про це свідчать дані аналізу агрометеорологічних умов та стану посівів сільськогосподарських культур, опубліковані на сайті НААН.

Так, у багатьох пунктах Львівської, Тернопільської, окремих пунктах Івано-Франківської, Херсонської та Кіровоградської областей кількість опадів на 1-30 мм, у Кам’янці-Бузькій (Львівської обл.), Бережанах (Тернопільської обл.) на 32-42 мм відповідно перевищила найбільшу кількість опадів третьої декади вересня за період спостережень з 1961 року.

«Добовий максимум опадів у багатьох районах Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Кіровоградської, окремих районах Чернівецької, Рівненської, Одеської, Черкаської, Полтавської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської та Запорізької областей становив від 25 до 60 мм (1-5 декадні норми). В окремих пунктах Івано-Франківської, Тернопільської та Херсонської областей було на 2-23 мм перевищено добовий максимум опадів у вересні за весь період спостережень», — зазначають в НААН.

Актуальну та точну метеокартину на ваших полях дізнавайтесь з даних сервісу агропогоди «Метео Фарм».