14 жовтня 2020, 12:00, Урожай

На Волині прогнозується збільшення валового збору кукурудзи

Про це пише suspilne.media.

Зі слів фахівця з рослинництва департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександра Книша, цього сезону кукурудзою в області засіяно 41 тис. га. Це більше на 10 тис. га, ніж торік.

У Рожищенському районі на експериментальних полях площею 48 га аграрії цього року планують досягнути врожайності на рівні 11 т/га. Зі слів агронома господарства Миколи П’ятачука, цього сезону рослина дозріла завдяки сприятливим погодним умовам.

«Хорошому врожаю кукурудзи посприяла не лише сприятлива погода, а ще якісне насіння, техніка та сучасні технології. Зараз стан насіння потребує швидкого збирання, бо є надлишок вологи в качанах», — зауважив Олександр Книш.

Зі слів посадовця, ціни мотивують волинських аграріїв вирощувати кукурудзу. Більшість господарів вирощують кукурудзу для годівлі худоби, решта продає її іншим фермерам.

Актуальні та свіжі дані перебігу жнив основних сільгоспкультур дізнавайтесь з карти «Урожай Онлайн 2020». Проект створено в партнерстві з компанією «Суффле Агро Україна»