13 жовтня 2020, 11:20, Урожай

Найбільше від посухи на Полтавщині постраждала кукурудза — аграрій

Фермерське господарство, що у Мачухах Полтавського району належить Валерію Ігнатову. Близько 230 га тут засіяли пізніми культурами. На цих полях вже зібрали сою і майже повністю кукурудзу. Загалом — понад 1,5 тис. тонн урожаю. Через посушливе літо показники нижчі за попередні роки, пише suspilne.media.

«Це дуже мала врожайність взагалі. Якщо нормально погода, ми під 3 тонни збираємо сої, а це вдвічі менше. Та й кукурудзи так само, десь 8,0-9,0 тонн повинна бути врожайність, а вона під 5,0 т/га. Низька врожайність, не дивлячись на те, що ми добрив багато внесли, але волога підвела», — каже фермер Валерій Ігнатов.

Найбільше цього літа, каже фермер, постраждала кукурудза. Зерно дрібне, не виповнене, через це й мала врожайність.

Зі слів заступника директора обласного Департаменту АПР, на Полтавщині вже майже повністю зібрали сою та соняшник — це майже 232 тис. тонн та 1 млн тонн відповідно. На 35% зібрана кукурудза та на 10% — буряки.

«Погодні умови суттєво вплинули на врожайність, особливо на південні райони, тому там є зниження врожайності й особливо такої культури як кукурудза», — розповів Олег Палій.

Повністю завершити збирання пізніх культур на Полтавщині планують до середини грудня. Тим часом триває посів озимих зернових, наразі культурами засіяно понад 200 тис. га площ.

Актуальні та свіжі дані перебігу жнив основних сільгоспкультур дізнавайтесь з карти «Урожай Онлайн 2020». Проект створено в партнерстві з компанією «Суффле Агро Україна»