13 жовтня 2020, 08:00, Технології

Експерт розповів про основні аспекти закладання кукурудзяного силосу в траншею

Про це йдеться у відео на YouTube-каналі LNZ Group.

«Закладку силосу у траншею як правило розпочинають із формування подушки із соломи товщиною 20-30 см. Це робиться для того, аби весь сік, який потім буде стікати із товщі силосу, міг абсорбуватися соломою і таким чином утримувався в самій траншеї», — розповідає Михайло Травецький.

При завезенні зеленої маси особливу увагу фахівець радить звертати на структуру силосу та його вологість, за нормальних умов цей показник повинен становити близько 65% (+-5%).

На думку Михайла Травецького, третій важливий елемент заготівлі силосу — контроль роботи на силосній траншеї.

«Важливо дотримуватись контролю за вологість і швидкістю подачі зеленої маси. Висота розрівнюваного шару зеленої маси не повинна перевищувати 30 см. У подальшому відбувається рівномірне трамбування зеленої маси із залученням важної техніки. В середньому маса трамбувальної техніки повинна становити від 14 до 20 тонн», — ділиться порадами фахівець.

Завершальний та не менш важливий етап після трамбування – укривання силосної маси плівкою. На початку закладання силосної траншеї рекомендується вкрити бокові стінки плівкою товщиною близько 160 мікронів. Після заповнення траншею вкривають двома плівками товщиною 40 та 160 мікронів. Такі заходи дозволяють герметизувати силос, тим самим, запобігти ризиків його псування в процесі зберігання.

Нагадуємо, що силосні гібриди UNIVERSEED можна купити в онлайн-магазині LNZ Web.

Читати по темі: Фахівець назвав ключові чинники отримання якісного силосу з кукурудзи