13 жовтня 2020, 09:00, Урожай

У МХП не збільшуватимуть площі під соєю

Віктор Марценюк, начальник агрохімічного відділу МХП розповів у інтерв'ю «Віктор Марценюк: Як врожай поточного року вплине на плани наступного» для Latifundist.com про скорочення площ під соєю та вплив погодно-кліматичних умов сезону 2020 на посіви культури.

Сіятимуть культуру переважно в Західній Україні, де можна отримати стабільний гарантований урожай на рівні 3 т/га, через дефіцит вологи, в центральних областях такий результату велика рідкість.

«Раніше сою, яку вирощували в центральних регіонах країни, використовували для внутрішніх потреб Черкаського і Вінницького кластерів, а ту, що в Західній Україні — експортували. Тепер для себе будемо вирощувати сою в Західних областях, можливо, ще в Сумській області, тому що там і врожайність культури непогана, і білок високий —  44-45%», — зауважив  начальник агрохімічного відділу.

У цьогорічному сезоні, як не дивно, соя нормально розвивалася. У компанії відзначили, що найбільше посуха в липні та серпні місяцях пошкодила сою в Черкаській області. Приблизно 1 тис. га посівів постраждали від граду в Хмельницькій області. Незважаючи на ці втрати, у МХП планують вийти в середньому по холдингу на врожайність 2,5 т/га сої.

Читати по темі: Віктор Марценюк дав оцінку сезону 2020 у МХП для ранніх культур