9 жовтня 2020, 16:00, Технології

Аграріям розповіли про переваги прогнозування врожайності з використанням індексу NDVI

Про це йдеться в матеріалі «Прогнозування врожайності кукурудзи за допомогою індексу вегетації та супутникових знімків» на SuperAgronom.com.

Для прикладу, у підприємстві Grano Group прогнозують врожайність традиційним методом, але для більшої точності звіряються з NDVI-індексами у системі AgroOnline.

«За індексом вегетації ми можемо поділити поле на умовні категорії врожайності (наприклад, висока, середня та низька врожайність), а за допомогою супутникових знімків дізнаємося точні площі кожної з категорій. Тоді агроном на полі шляхом традиційного підходу до прогнозування врожайності на кожній з площ може визначити потенційну біологічну врожайність культури», — зауважив Віктор Боровик, операційний директор AgroOnline.

Слід зазначити, що клієнтам сервісу надається послуга супутникового моніторингу посівів в окремому модулі «виробництво». Там можна відстежувати поточну картину на полях, а також історичну динаміку зміни індексів, аналізувати неоднорідності розвитку рослин та ставити аудиторам завдання на проведення наземних обстежень «підозрілих зон».

Як зауважив Віктор Боровик, за допомогою сервісу AgroOnline можна аналізувати ключові моменти вегетаційного сезону, у які формується врожайність рослин — найбільш критичні точки. Наступним етапом створення моделі прогнозування є математичне моделювання: моделі формуються на основі трендів або ж, навпаки, на відхиленні від них.