9 жовтня 2020, 11:00, Технології

AGCO інвестував близько мільярда доларів у німецькі підрозділи та нові розробки Fendt

Про це з посиланням на прес-службу компанії Fendt повідомляє Traktorist.ua.

Зазначається, що за перші 8 місяців 2020 року Fendt зміцнив свої лідируючі позиції на ринку Німеччини. Починаючи з тракторів потужністю від 0 к.с. з часткою ринку 23,3 % і від 51 к.с. з часткою ринку 28,4 % компанія займає 1 місце з великим відривом від конкурентів. 

У діапазоні потужностей більше 200 к.с. Fendt займає 1 місце з часткою ринку 40,1% (майже кожен 2 трактор потужністю від 400 к.с.  Fendt із серії 900 або 1000 Vario).

Слід зазначити, що Fendt продовжує збільшувати частку ринку в Європі — на даний час його частка компанії становить більше 10%.

На світових ринках Північної та Південної Америки, регіону Азія/Тихий океан/Африка продажі тракторів Fendt виросли на 20% і складають близько 1800 одиниць.

Також одним з важливих економічних та стратегічних чинників став вихід на ринки Північної Америки та Східної Європи сівалки Fendt Momentum.

Читати по темі: Сівалку Fendt MOMENTUM вперше презентували в Україні

Через пандемію коронавірусу корпорації довелося на 5 тижнів призупинити виробництво тракторів і більшу частину виробництва збиральної техніки. Проте вже до кінця вересня половину відставання у виробництві тракторів надолужено.

«Незважаючи на пандемію та значний спаду ринку, продажі тракторів Fendt в порівнянні з минулим роком зменшилися лише на 1% та компанія досягла другого кращого результату в історії, продавши 18750 тракторів Fendt», — розповів Крістоф Грьоблингхофф, віце-президент, голова бренду Fendt EME та голова правління.

За повідомленням, стратегія Fendt 2020 виявилася досить успішною з точки зору підприємництва в цілому. На даний час розробляється нова стратегія.