12 жовтня 2020, 08:00, Посівна

Вересневі дощі посприяли вдалому проведенню посівної озимих на полях Агрейн

«Україна дочекалася дощів. У Бессарабії озимим ріпаком загалом засіяно 4 тис. га. Цього року вирішили, що сіємо ріпак тільки там, де дозволяють погодні умови. Діємо по ситуації: є сприятливі погодні умови, добре обробили ґрунт і в ньому є достатня кількість вологи — сіємо», — розповів заступник головного агронома.

Нагадаємо, підприємства ГК «Агрейн» розташовані в різних регіонах України, в тому числі південних і центральних. Зі слів Тараса Корнієнка, в Чернігівській і Житомирській областях озимою пшеницею засіяли 17 тис. га, наразі сходи отримали на площі 2,4 тис. га.

«Опади, які пройшли по всій території України, дозволяють нам провести посівну швидко і якісно», — зауважив фахівець.

Паралельно з сівбою озимих на полях підприємств «Агрейн» завершуються роботи зі збирання врожаю соняшнику. Площі посіву культури в нинішньому сезоні становлять 12 тис. га, середня врожайність — 2,6 т/га.

Зазначається також що, на полях компанії, розташованих в Одеській області, розпочато збирання кукурудзи.

«Урожайність кукурудзи становить 3-4 т/га при базовій вологості 14%. У господарствах, розташованих в інших регіонах, очікуємо врожайність вище. Кукурудза — основна культура в структурі посівів, вона займає 40% всіх посівних площ», — зауважив Тарас Корнієнко.

Актуальну та точну метеокартину на ваших полях дізнавайтесь з даних сервісу агропогоди «Метео Фарм».