8 жовтня 2020, 13:10, Урожай

Дощі перешкоджають проведенню осінніх польових робіт на Прикарпатті

Жнивам на Прикарпатті завадили зливи, темпи проведення робіт на початок жовтня невисокі. Про це пише golos.com.ua.

Загалом в межах області до збирання підлягає 40 тис. га сої, 23,5 тис. га соняшнику, 48,5 тис. га кукурудзи.

Приміром, у СВК ім. Шевченка, що в селі Тишківцях Городенківського району, соя на 120 га видала по 3,5 т/га, соняшник — по 2,5 т/га. Кукурудза тут дозріває на 260 га. Її збирати ще не починали. Так само — цукрові буряки, під які в господарстві відведено 240 га.

«Дощі стримують сівбу озимих на площах, нині зайнятих соєю, кукурудзою та соняшником. Серпень-вересень були сприятливими для сівби ріпаку. Під цю культуру в області відведено 22,97 тис. га», — повідомили в департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Хто встиг посіяти озиму пшеницю, результатами також задоволений. Під цю культуру сільгосппідприємства мають намір відвести 56,42 тис. га. Ті ж аграрії, котрі сіятимуть після збору попередників, мають вимушену паузу через дощі. Так само — із озимим ячменем, якого орієнтовно планують 11,27 тис. га, та з житом (2,58 тис. га).

«Ми ще встигли після обмолоту ріпаку висіяти озиму пшеницю на 350 га та ячмінь на 170 га. Дощі якраз сприяли сходам. Ранньостигла соя видала по 2,2 т/га. За пізню, а також за кукурудзу ще не бралися. Погода така, що ні збирати, ні сіяти», — підтверджує засновник ПФ «Богдан і К» Богдан Тимофійчук.

Актуальну та точну метеокартину на ваших полях дізнавайтесь з даних сервісу агропогоди «Метео Фарм».