8 жовтня 2020, 09:00, Технології

У AgroOnline розповіли про особливості переходу господарствах до технологій точно землеробства

Про це у матеріалі проекту Latifundist.com і AgroOnline — «Ферма на прокачку» розповів співзасновник і операційний директор компанії AgroOnline Віктор Боровик.

За місяць у компанії AgroOnline «прокачують» з десяток агрокомпаній. Глибина «оцифрування» дуже різна і залежить від стану господарства та бажаного проміжного результату. Якщо все у господарстві велося на папері, а хочеться запустити за три місяці точне землеробство, то це нереально.

«Для кожного клієнта ми формуємо індивідуальний план інтеграції. В цьому і полягає впровадження системи в господарстві, починаючи з оцифрування даних, їх внесення, коригування певних бізнес-процесів, формування робочої групи, розстановки фахівців, налагодження прав доступу, навчання фахівців і промислового запуску системи», — наголосив операційний директор компанії AgroOnline Віктор Боровик.

Фахівці компанії протягом роботи визначають проміжні результати, наприклад, через місяць повинен бути оцифрований земельний банк, через два — ідеально налагоджена робота агрономічної служби, ще через деякий час — планується оновлення техніки з GPS-трекера і телеметрії. У AgroOnline зазначають, що це все залежить від конкретного клієнта і для кожного з них складають план інтеграції та ключові точки, до яких повинні прийти, і результати, які повинні отримати.

Читати по темі: Фахівець назвав причини збільшення попиту на оцифровування господарств