6 жовтня 2020, 11:00, Насіння

Фахівець назвав ключові чинники отримання якісного силосу з кукурудзи

Про це йдеться у відео на YouTube-каналі LNZ Group.

На думку Михайла Травецького, заготівля якісного силосу розпочинається з підбору підходящого гібрида кукурудзи. Для отримання максимального врожаю силосного гібрида кукурудзи фахівець рекомендує слідкувати за дотриманням технологічної карти вирощування культури.

Третій важливий елемент отримання якісного силосу — фаза вегетації рослини в якій розпочинається збирання культури. 

«Як правило силосування кукурудзи розпочинається у фазі молочно-воскової стиглості. За такої фази вологість становить в середньому 60-70%. Контроль вологості зеленої маси — один з найважливіших елементів при заготівлі силосу», — переконаний фахівець.

На отримання якісного силосу також впливають: належна підготовка техніки та злагоджена робота в полі та на силосній ямі.

«Важливо налаштувати безперебійну роботу корнкререка, ножів комбайна та роботу аплікатора, який розпиляє консервант. Середня швидкість комбайну повинна становити 10-12 км/год», — наголошує експерт з ефективного управління молочним бізнесом.

Як зазначають в компанії LNZ Group, лінійку популярних гібридів силосної кукурудзи S 3825, S 3909 та S 4210 нещодавно доповнили два нових гібриди — EXPG 600, EXPG 607.