6 жовтня 2020, 09:15, Техніка

На AGROEXPO-2020 представили найпопулярніші зразки сільгосптехніки від Väderstad

Інженер з впровадження нової техніки і технології компанії Väderstad Валерій Кремсал в ексклюзивному коментарі Тraktorist.ua поділився подробицями.

За словами фахівця, дисковий культиватор Väderstad Carrier 650 є одним з найпопулярніших ґрунтообробних агрегатів серед українських аграріїв. Даний агрегат здатен ретельно подрібнювати верхній шар ґрунту разом із пожнивними рештками, диски рівномірно обробляють ґрунт на задану глибину, обробіток проводиться на швидкості до 15 км/год та немає потреби у значних тягових зусиллях трактора.

Валерій Кремсал відзначив, що досить популярною є і модель пневматичної універсальної сівалки Väderstad Spirit 600C. Вона постачається у сучасному дизайні з відмінною висівною системою та бездротовим керуванням E-Control на базі планшета iPad. Може агрегатуватися з тракторами від 280 к. с..  Сама сівалка є багатоопераційною: готує ґрунт під посів, вносить добрива, висіває насіння, прикочує і, на завершальному етапі, за допомогою штригельної борони вирівнює та замульчовує дрібногрудочкуватим над насіннєвий шаром ґрунту. Сівалки Spirit доступні у модельних варіантах з робочою шириною 3, 4, 6, 8 та 9 м.

На виставці була представлена й відносно нова модель сівалки точного висіву Väderstad Tempo L 18 з бункером для добрив об’ємом 3000 л, окремими бункерами для насіння на 90 л та бункерами для мікрогранул об’ємом 30 л.  Вона володіє всіма перевагами, що і вже давно відомі моделі Tempo: точність, якість, швидкість,  продуктивність. Крім того, має можливість переобладнуватись з 18-рядної з шириною міжряддя 45 см на 12 рядів з міжряддям 70 см в залежності від потреби. Сівалка має здатність висівати практично всі технічні культури: озимий ріпак, цукровий буряк, сою, соняшник, кукурудзу, сорго тощо.

«Лінійка Tempo користується високою цікавістю серед аграріїв. Найперша сівалка мала бункер на 5000 л. Tempo L 18 має бункер на 3000 л. Він компактніший, як і сама сівалка — вона тепер коротша. Це забезпечує більшу маневреність та потребує меншого насоса трактора (170 л). Але якщо аграрію потрібен бункер на 5000 л (трактор у цьому випадку знадобиться з насосом хоча б на 200 л), ми йому надаємо бажане», — зауважив Валерій Кремсал.