1 жовтня 2020, 09:00, Урожай

Постраждалому внаслідок розповсюдження філодій господарству не вдалось одержати компенсації від Syngenta

Про це у матеріалі на SuperAgronom.com розповіла Юлія Кротач, агроном ТОВ «Руслан-Агро».

«Дистриб’юторам повідомляли, ми писали лист-претензію до кожного дистриб’ютора, пояснювали всю ситуацію, але на даний момент відповіді ніякої конкретної не було. Звернулися і безпосередньо до оригінатора гібриду компанії Syngenta. Її представники тричі відвідували господарство, разом з нами оглядали посіви, але кожного разу запевняли нас, що винен стрес рослин від коливання температур. Нас запевняли, що насіння гарне. Дистриб’ютори теж зверталися в компанію Syngenta, але отримали приблизно ту ж відповідь, що й ми», — розповіла агроном.

З її слів, наразі представники компанії-виробника насіння стоять на позиції «насіння гарне, винен температурний стрес, компанія тут ні до чого» і ні про які компенсації господарству «Руслан-Агро» навіть не йдеться.

«Мене обурює і навіть шокує те, як компанія Syngenta підійшла до дослідження зразків насіння. Представники компанії відібрали у нас зразки, щоб провести лабораторний аналіз на зараження цикадами та попелицями, на засмічення, інші проблемні фактори. Так от, вони не шукали якусь незалежну лабораторію, а віддали насіння у свою власну. До того ж нас навіть не запросили бути присутніми при дослідженні, аби виключити ризик фальсифікації результатів та провести процедуру максимально прозоро. До нас просто приїхали вчергове і сказали: з насінням все добре, ми впевнені. Я вважаю, що це некоректно по відношенню до нас», — підсумувала Юлія Кротач.

Читати по темі: Аграрії нарікають на розповсюдження філодій у посівах соняшнику гібридів Syngenta