22 вересня 2020, 11:05, Техніка

При купівлі дощувальних машин Фрегат аграрії мають змогу скористатись держпрограмою компенсації

«Назву цифру 99%, тому що в рік може бути один клієнт, який бере техніку у лізинг, відповідно поки він не виплатить його, претендувати на компенсацію не може. В основному, так, всі під компенсацію беруть. Взагалі-то, ця програма істотно підвищила попит і зробила техніку для поливу більш доступною. Цього року ми теж працюємо за програмою та вже чекаємо офіційного підтвердження на наступний рік», — зазначив Андрій Пославський, керівник відділу продажів техніки компанії «Фрегат».

За словами керівниці господарства «АМГ Миронівське» Наталії Смаковської, складнощів з отриманням компенсації не було: до банку було подано пакет документів та без жодних перемовин чи особистих візитів були отримані очікувані платежі.

«Компанія «Фрегат», як вітчизняний виробник, підпадає під програму державної компенсації частини вартості обладнання, тож, за придбання трьох машин нашому господарству було повернуто належну частину вартості техніки», — повідомила керівниця господарства «АМГ Миронівське» Наталія Смаковська.

Вона зазначила, що оскільки господарство має статус юридичної особи, а не є одноосібним фермером, частина компенсації для них склала 20%. Машини було придбано у квітні-травні, а компенсацію отримано вже у грудні місяці.