21 вересня 2020, 10:05, Україна

ДПЗКУ планує закупити за форвардними контрактами 310 тис. тонн зерна

Про це в інтерв'ю Latifundist.com розповів в.о. голови правління ДПЗКУ Василь Коваленко, передає Elevatorist.com.

Планується, що у фермерів буде закуплено 120 тис. тонн пшениці, 150 тис. тонн кукурудзи, а решта — ячмінь і жито.

Як зазначив Василь Коваленко, корпорація максимально спростила умови форвардних контрактів і полегшила процедуру їх оформлення.

«Виробник подає документи регіональному менеджеру, той вивчає їх і передає в центральний офіс, в разі позитивного рішення нотаріус оформляє угоду. Тобто процедура максимально проста. Тільки перевірка документів займає час. Тому що під форвардну програму ми видаємо китайські гроші і повинні бути впевнені, що фермер посіє і привезе урожай», — зауважив в.о. голови правління ДПЗКУ.

За його словами, станом на 7 вересня корпорація з початку року закупила 400 тис. тонн пшениці, хоча могли закупити більше.

«Могли б закупити і мільйон, але з іншого маржинальністю. Могли б намалювати план. А потім розбиратися, що ж ми купили: там скручування, там роздутий ПДВ, кримінальні справи і т.д. Тому вирішили пожертвувати планом заради якості. Якщо мова йде про повернення ПДВ, важливо, щоб він був. Тому що невідшкодований ПДВ — це наші гроші, а ціна цих грошей — репутація компанії», — пояснив Василь Коваленко.