11 вересня 2020, 14:00, Урожай

На полях A.G.R. Group розпочато збирання сої

За даними прес-служби A.G.R. Group, решта кластерів агрохолдингу (Бровари, Чернігів, Лохвиця), готуються розпочати збирання врожаю сої протягом декількох днів.

«Ми почали збір врожаю з Гребінківського кластера і поступово перейдемо до решти. Наші фахівці та техніка вже готові до проведення робіт в усіх кластерах. Про врожайність поки рано щось говорити, ми зможемо розповісти про це, коли самі побачимо конкретні результати», — говорить головний агроном холдингу A.G.R. Group Олександр Аракелян.

Також, Сергій Хаблак, начальник відділу впровадження та моніторингу технологій в рослинництві, розповів про агротехнічні вимоги при яких проходять роботи зі збирання врожаю культури.

«У А.G.R. Group серйозну увагу приділяється агротехнічним вимогам до збирання сої. Рослини зрізаємо на висоті 4-6 см. Робоча швидкість комбайна при збиранні сої повинна бути 5-8 км/год. Збирання сої проводимо в фазі повної стиглості насіння при вологості 14-16% і нижче. Якість роботи комбайна оцінюємо по 4 основними показниками: втрата зерна, пошкодження зерна, ступінь очищення і висота зрізу», — розповів Сергій Хаблак.

До збирання врожаю кукурудзи в A.G.R. Group планують приступити з першого жовтня.

«В даний час проводиться аналіз посівів: як тільки культура буде готова — можна буде приступати до збирання врожаю раніше. У Броварському кластері планується проведення одночасного збору сої та кукурудзи», — зазначають в A.G.R. Group.

Актуальні та свіжі дані перебігу жнив основних сільгоспкультур дізнавайтесь з карти «Урожай Онлайн 2020». Проект створено в партнерстві з компанією «Суффле Агро Україна»