2 вересня 2020, 12:00, Технології

На вебінарі від БТУ-ЦЕНТР з аграріями поділяться порадами в ефективному застосуванні мікоризи

На третьому навчальному вебінарі «Про мікоризу просто» спеціалісти «БТУ-ЦЕНТР» детально розкажуть як відбувається процес мікоризації, чи можна посилити ефективність біопрепаратів, який спосіб внесення мікоризних препаратів є найбільш ефективним та яких правил слід дотримуватись під час протруювання й висіву насіння, а також під час внесення мікоризних препаратів безпосередньо в ґрунт.

Зі слів фахівців, мікоризація є найбільш ефективним засобом, який допомагає рослинам отримувати вологу та елементи живлення навіть за несприятливих умов.

«Мікориза — потужний «насос» для рослин, вона не тільки подає їм воду з глибших шарів ґрунту, а й живить рослини. Площа поглинаючої поверхні мікоризоутворюючих грибів у 100 разів перевищує поглинаючу поверхню кореня рослини. Гриби отримують від рослин продукти фотосинтезу для свого розвитку, а взамін віддають воду і перетворені в доступну форму поживні речовини. Завдяки рослинному гормону — індолілоцтовій кислоті, яку продукують бактерії, рослини отримують додаткове живлення з раніше недоступних сполучень ґрунту», — йдеться в повідомленні.

Ґрунт: рятувальна операція
Читати по темі:

Зазначається також, що мікориза активно допомагає рослинам засвоювати азот, калій та фосфор з раніше недоступних (змінералізованих) сполучень ґрунту, що збільшує урожайність при малій потребі в удобренні та воді. Крім того, мікориза забезпечує рослини мінералами, вітамінами, ферментами, біостимуляторами, гормонами.

Зі слів організаторів, після прослуховування курсу у кожного учасника буде змога пройти тест та отримати сертифікат слухача, а серед найактивніших учасників буде проведено розіграш призів — десятки літрів препарату МікоФренд.

Зареєструватись на захід можна за посиланням, детальніше про вебінар від «БТУ-ЦЕНТР» дізнавайтесь за телефоном: +38 067 673 58 61 (Мар’яна Хала).