27 серпня 2020, 09:00, Насіння

Попит на насіння кукурудзи вітчизняної селекції зростатиме — думка

Про це за результатами оглядів сортів кукурудзи селекції установ НААН на полях Виставково-інноваційного центру Академії заявив віцепрезидент НААН Микола Роїк, інформує прес-служба Академії.

На думку вченого, за нинішніх складних погодних умов аграріїв спіткає низка проблем з пізніми культурами, зокрема, з кукурудзою, у зонах, де спостерігаються критичні запаси вологи в метровому шарі ґрунту, — південні регіони і частково у лісостеповій зоні.

«Якщо дотримуватися вимог щодо сівозмін, використовувати гібриди української селекції, які підходять для конкретних ґрунтово-кліматичних умов, то буде добрий результат. Підтвердженням цьому є гарний стан гібридів кукурудзи на Виставково-інноваційному центрі НААН. На цих плантаціях розміщено 97 гібридів кукурудзи різної спілості, селекції наукових установ НААН. Стан гібридів кукурудзи дуже гарний — живі листки, сформовані повноцінні не пошкоджені качани, потужна вегетативна маса. Рослини не відчувають стресу через брак вологи. Можна очікувати врожай 12-14 т/га, тоді як у багатьох регіонах урожай кукурудзи практично, на жаль, втрачений», — повідомив Микола Роїк.

З його слів, наразі лише близько 1,5 млн га засівається сортами кукурудзи вітчизняної селекції.