22 серпня 2020, 09:00, Україна

На Полтавщині закладено одну з найбільших плантацій органічної малини

Місцеве господарство отримало сертифікат органік-стандарт, який дійсний у всіх європейських країнах. Про це повідомляє poltava.to.

ТОВ «Сади Гадяччини» також заклали органічний малинник у селі Лютенька, площею понад 11 га. Тут вирощують англійську високоврожайну ремонтантну малину Джоан Джей (Joan J), яка вже пройшла перевірку в Орданівці.

На плантації ТОВ «Сади Гадяччини» облаштовано крапельний полив, завдяки чому вдається рятувати рослини у посушливу погоду. Все ж, попри цьогорічну посуху, очікується досить великий врожай. Планують реалізовувати продукцію не тільки у Гадяцькому районі та Полтавській області, а й відправляти на експорт.

Лютенський малинник співпрацює з місцевими підприємцями, які купують натуральну продукцію для власного виробництва. Наприклад, екологічно чисту малину використовує підприємство «Рижики» для виготовлення напівфабрикатів. Так само з органічних ягід створює свої десерти і «Кав’ярня на Гетьманській» тощо. Окрім цього Гадяцький район постійно залучає інвестиції для успішного розвитку органічного землеробства.

«Мета нашої команди було зародити і розвинути органічне землеробство у районі. Позаяк це дозволяє створювати нові робочі місця, як постійні, так і сезонні. Тож мешканці нашого району мають можливість працювати на рідній землі, не виїжджаючи за кордон. Переконаний, разом нам вдасться перетворити Полтавщину на провідний центр органічного землеробства. Адже це — екологічно-чиста і корисна продукція, нові робочі місця до людей, інвестиції і додаткові надходження до бюджету!», — запевняє громадський і політичний діяч, колишній голова Гадяцької РДА Олексій Матюшенко.