18 серпня 2020, 13:15, Урожай

Прогноз виробництва та експорту українського ріпаку в 2020/21 МР знижено — аналітики

Як зазначають аналітики ІА «АПК-Інформ», коригування було зроблено з урахуванням зниження збиральної площі культури (-13%) і її врожайності (-6%).

У зв'язку з погіршенням перспектив врожаю ріпаку в країні в поточному році, потенціал його експорту в 2020/21 МР переглянутий з 2,7 до 2,5 млн тонн, що на 14% нижче підсумку попереднього сезону.

«Попри низький обсяг експорту в липні поточного року, зовнішній попит на український ріпак в найближчі місяці буде високим, зокрема з боку Німеччини, Великобританії, Бельгії, Франції та ін. Скорочення врожаю ріпаку в країнах Європи в 2020 році до мінімуму за більш ніж 10 років збереже дефіцит продукції на даному ринку і високий імпортний попит в 2020/21 МР», — вважає аналітик Юлія Іваницька.

Зниження виробничого потенціалу ріпаку і брак товару високої якості на тлі активного купівельного попиту, на її думку, підтримуватимуть підвищення відпускних цін.

Актуальні та свіжі дані перебігу жнив основних сільгоспкультур дізнавайтесь з карти «Урожай Онлайн 2020». Проект створено в партнерстві з компанією «Суффле Агро Україна».