14 серпня 2020, 14:10, Техніка

На АГРО-2020 презентували нову сівалка Grain 4V для технології mini-till

Про це в коментарі Traktorist.ua повідомив керівник компанії «Торг-Агросервіс» Руслан Чайка.

Сівалку Grain 4V виготовлено для роботи за технологією mini-till. Дана модель має вагу 3300 кг, ширину захвату 4 м, 26 вдосконалених сошників, посилену пружину, встановлено варіатори (можна сіяти як звичайні, так і насіннєві культури), окремі бункери для насіння та добрив на 1,5 т та 2 т відповідно. Агрегатуються машини з тракторами від 82 к.с. за умови роботи по рівній місцевості та від 90 к.с. для роботи по нерівномірному ландшафту.

«Відмінністю є конструкція посиленої рами й збільшений розмір самого бункера. Висіваючий апарат виконано з дуже якісного сплаву пластмаси, що дозволяє витримувати високий тиск. У сошнику стоїть дворядний підшипник, ступиця з підвищеною зносостійкістю», — зазначив Руслан Чайка.

З початку виготовлення у цьому сезоні вже продано близько 7 одиниць техніки. Директор виробництва вважає, що дані моделі раціонально використовувати середнім за розміром господарствам.

Наразі компанія виготовляє 4-метрові сівалки зі стандартними нормами висіву 8-12. Проте у майбутньому може бути розглянуте питання щодо виробництва 6-метрових моделей. 

«Традиційні сівалки ми виготовляємо багато років. Машини і на редукторах, і на варіаторах гарно себе зарекомендували. Сподіваємося, що і нова модель якісно себе проявить», — зауважив керівник компанії «Торг-Агросервіс».

Ціна варіативної сівалки Grain 4V Mini-Til від «Торг-Агросервіс» становить 440 тис. грн.