11 серпня 2020, 17:10, Технології

Представлено технологію, яка мінімізує знос пестицидів та підвищує ефективність обробок посівів

Про це пише siliconrepublic.com.

Компанія MagGrow, що займається розробкою технологій захисту рослин, була заснована у 2013 році, наразі в ній працюють понад 30 осіб з Європи, США, Канади, Австралії та інших країн.

В останньому раунді фінансування агротехнічне підприємство MagGrow отримало 6 млн євро інвестицій, таким чином загальна сума досягла 18 млн євро.

Гері Уікхем, співзасновник і генеральний директор MagGrow, сказав, що інвесторів приваблює сама бізнес-ідея сталого виробництва культур і вони хочуть внести свій вклад в забезпечення сталого харчування на Землі.

Компанія розробила і впровадила запатентовану технологію утворення крапель, яка забезпечує зниження зносу більш ніж на 70% і у порівнянні зі звичайним обприскуванням на 40% підвищує ефективність покриття рослин.

Нова технологія також дозволяє до 50% скоротити споживання води, розширити вікно обробки та скоротити затрати робочої сили.

Система MagGrow не має рухомих частин, проста в установці і обслуговуванні та може бути встановлена ​​на новий або існуючий обприскувач.

В основу розробки нової технології було закладено той факт, що всі живі рослини і ґрунт мають власне магнітне поле. Прикріплені до обприскувача магнітні вставки при розпиленні рідини насичують краплі електромагнітним зарядом, що у свою чергу призводить до їх цілеспрямованого потрапляння на рослини.