10 серпня 2020, 16:15, Добрива

На житомирському водоканалі започаткують виробництво органо-мінеральних добрив на основі мулу

Професор кафедри загальної екології Поліського національного університету Володимир Дубовий переконаний: виробництво органо-мінеральних добрив на основі мулу на житомирському водоканалі відкриває великі перспективи перед підприємством. Про це пише topnews.zt.ua.

«Хочу сказати, що внесення від 5 до 30 тонн на гектар цього субстрату, особливо 20-30 тонн, втричі підвищує продуктивність рослин на бідних за родючістю ґрунтах. Тому я зараз з повною впевненістю можу сказати, що це є абсолютно прекрасне органо-мінеральне добриво. І я радив би поруч з табличкою, яка висить на будівлі водоканалу, поставити ще одну табличку — «Підприємство з виробництва органо-мінеральних добрив», — переконаний Володимир Дубовий.

За словами директора житомирського водоканалу Андрія Нікітіна, зараз мул зберігають в спеціальних резервуарах і він тривалий час сохне. Будівництво нових очисних споруд значно спростить процес видобутку такого мулу і пришвидшить виробництво добрива.

На житомирському водоканалі запрошують аграріїв долучитись до вивчення властивостей добрив, які планують виготовляти на основі мулу з очисних споруд.