4 травня 2017, 15:00, Посівна

На Миколаївщині весняно-польові роботи в розпалі

Агрометеорологічні умови,які склалися на сьогоднішній день, сприяють сівбі та розвитку сільськогосподарських культур. Ранні ярі зернові культури посіяно на площі майже 118 тис. га. Про це повідомляється на сайті Миколаївьскої ОДА.

Рівень вологи в ґрунті, на більшій частині території області, залишається оптимальним та задовільним і прогрівання верхніх шарів ґрунту дозволяє здійснювати посів пізньої ярової групи.

Наразі яровий клин займає майже 550 тис. га, що складає 60% до прогнозу. У тому числі, із основних сільськогосподарських культур посіяно: кукурудзи на зерно – 93 тис. га ( 72% до прогнозу), круп’яних культур – 2 тис. га (25%), соняшнику - майже 272 тис. га (51%), цукрових буряків – 2 тис. га (73%), овочевих культур – 13 тис. га (68%), сої – 5 тис. га (25%) та висаджено картоплі – 18 тис. га (93%). Посівні роботи тривають.

Департамент агропромислового розвитку також повідомляє, що на посівах ведеться постійний моніторинг за фітосанітарним станом сільськогосподарських культур та здійснюються заходи по їх захисту від хвороб, шкідників та бур’янів.