8 серпня 2020, 09:00, Добрива

Раніше ми перевалювали по 3 млн т селітри на рік, але відмовилися через її небезпеки — Ставніцер

Про це, пише Latifundist.com,  Андрій Ставніцер розповів на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, термінал перевалював до 3 млн т в рік цього вантажу, який приносив майже 30% всього доходу.

«Мій батько Олексій Ставніцер, який керував тоді компанією, дав вказівку припинити працювати з селітрою з міркувань безпеки. При попаданні дуже невеликої кількості дизельного палива — а в порту його вистачає — селітра перетворюється до вибухової речовини ігданіт. А ще у нас там поруч вугільний термінал », — написав Андрій Ставніцер.

У свою чергу, співзасновник і директор компанії RISOIL S.A. Шота Хаджішвілі в коментарі Latifundist.com зазначив, що працювати можна з будь-яким вантажем, дотримуючись запобіжних заходів.

«По селітрі працюємо в Херсоні. Вона приходить насипом, порт насипає в біг-беги та видає на вагони або авто. В цілому потрібно працювати з будь-яким вантажем, але з кожним — за всіма стандартами безпеки. Наприклад, шрот теж небезпечний вантаж, або вугілля. Пропонуєте з ними не працювати? » — вказав Шота Хаджішвілі.

Нагадаємо, що 4 серпня в районі порту Бейрута (Ліван) сталося кілька вибухів. За попередніми даними, причиною вибуху могло стати неналежне зберігання 2 750 т аміачної селітри (нітрат амонію), яка перебувала в порту з 2014 р