6 серпня 2020, 08:00, Світ

ЕРА пропонує зареєструвати новий гербіцид для боротьби із гліфосат-стійкими бур’янами

Про це повідомляє geneticliteracyproject.org.

На сьогодні зростає потреба в додаткових препаратах для боротьби з гліфосат-стійкими бур'янами, оскільки це є серйозною проблемою для фермерів у США.

Агентство з охорони навколишнього середовища США пропонує тіафенацил для передпосівної обробки кукурудзи (всі види, крім солодкої кукурудзи), бавовнику, сої та пшениці. Також гербіцид може застосовуватися на перелогових угіддях і в якості десиканта бавовнику.

Очікується, що тіафенацил буде корисний для профілактики стійкості до гербіцидів, в тому числі, проти стійкого до гліфосату амаранту Палмера на бавовнику, для придушення бур’янів на кукурудзі та сої і для контролю щириці на кукурудзі і соєвих бобах.

Агентство з охорони навколишнього середовища США і Канадське агентство з регулювання пестицидів (PMRA) окремо провели оцінку тіафенацилу для реєстрації на сої, кукурудзі і бавовнику, обмінявшись потім результатами.

База даних по тіафенацилу вказує на те, що хімічна речовина, як правило, має низький ризик для нецільових організмів, крім рослин, тому більшість заходів щодо пом'якшення ризиків пов'язані із запобіганням контакту з нецільовими рослинами. Ніяких інших заходів для зниження ризику не було визнано за необхідне для пропонованого використання.

EPA не виявило яких-небудь дієтичних, побутових, сукупних або професійних ризиків для здоров'я людини, тому ніяких заходів щодо пом'якшення не пропонується.

Тіафенацил пропонується зареєструвати як один технічний продукт і два продукти кінцевого використання.