5 серпня 2020, 15:40, Урожай

На Волині аграрій втратив врожай кукурудзи та соняшника через підтоплення полів

Про це зазначено на сайті газети Полісся.

Максим Селіхов, директор підприємства ТОВ «Стохід Нова Агро», що втратив понад 400 га кукурудзи із загальною сумою збитку майже три мільйони гривень зазначає, що причинами підтоплення також є не оснащена відповідним обладнанням Бірківська насосна станція та захаращені зарослями гідротехнічні споруди. Через це не вдалося відкачати воду з осушувальних систем. 

Фермер наголошує, що удар стихії відчули на собі чи не усі фермери регіону, а його підприємство зазнало катастрофічних наслідків. Окрім кукурудзи, таке ж лихо спіткало посіви соняшника на Любешівщині: 92 га посівів культури загинули повністю, оскільки довгий час стояли у воді. Як повідомив Максим Селіхов, отримані підприємством збитки у цьому сегменті сягнули понад 500 тис. грн.

При цьому на допомогу від держави директор підприємства не сподівається. Для того, щоб вберегти свої фермерські угіддя від підтоплень, пан Максим, опираючись на власний досвід, радить аграріям обирати територію, досліджуючи басейни розливу річок, якщо є можливість — будувати дамби та висаджувати дерева.