30 липня 2020, 16:05, Технології

Для підвищення ефективності агровиробництва A.G.R. Group проводить регулярний аналіз ґрунтів

Про це повідомляє прес-служба компанії A.G.R. Group.

Зі слів фахівців компанії, ґрунт є продуктом декількох факторів: впливу клімату, рельєфу, організмів і материнської породи, які взаємодіють з плином часу. Вона постійно піддається розвитку і зміни шляхом численних процесів. При цьому, зміна клімату України та зміщення природно-кліматичних зон на 200 км призводить до поступових змін складу і типу ґрунтів, за якими потрібно постійно спостерігати і моніторити ці зміни.

Карта ґрунтів України

Зазначається, що землі, на яких працює агрохолдинг A.G.R. Group, знаходяться в різних областях з різними погодно-кліматичними умовами та типами ґрунтів: від опідзолених ґрунтів на лесовидних породах до чорноземів глибоких на лесових породах.

«Для більш ефективної роботи, необхідно регулярно проводити аналіз ґрунту. У компанії 1 раз на 3-5 років проводимо агрохімічний аналіз ґрунтів для моніторингу стану і зміни родючості ґрунту. Місцями по кластерам робимо вертикальні розрізи ґрунту для вивчення ґрунтових горизонтів. Ґрунтові розрізи проводимо з таким розрахунком, щоб було видно всі ґрунтові горизонти і частково верхня частина материнської породи. Їх закладаємо в найбільш типових, характерних місцях», — зазначив начальник відділу впровадження та моніторингу технологій в рослинництві Сергій Хаблак.