26 липня 2020, 09:10, Урожай

На Київщині закладено найбільшу в Україні плантацію ревеню

Господарство розташоване в селі Райківщина Яготинського району на Київщині. Юлія Ворощук орендує 19 га землі, з них 10 га — під ревенем. Про це пише gazeta.ua.

«Спочатку вирощувала малину. Потім почала думати, що б таке нове й оригінальне посадити. Згадала про ревінь. Посадкового матеріалу в Україні не було, тому насіння замовила у фермерів із Великої Британії. Посіяли спершу на розсаду, адаптували під наші умови. Потім пересадили у ґрунт. Якщо потрібно, консультуюся із закордонними фахівцями. В Україні немає спеціалістів, які знаються на хворобах, шкідниках чи нюансах вирощування цієї рослини. Ревінь потребує поливу, тому поставила систему крапельного зрошення», — розповідає фермерка

За рік у господарстві збирають по три врожаї ревеню: ранній у квітні, потім — у травні та серпні.

«Не дозволяємо кущам цвісти. Спеціально наймаємо людей, щоб обламували цвіт. Тоді рослина дає більше пагонів. Кілограм ревеню коштує 60 грн. Продаємо по всій Україні. Багато замовлень в Одесу, Харків, Запоріжжя. У Львівській області ревінь не затребуваний, бо в кожної господині є на городі. Замовляють по 10, 20 і навіть 500 кілограмів. Є клієнти в Євросоюзі», — ділиться Юлія Ворощук.